- LEVERINGSTID 3-8 DAGER
- FRI FRAKT VED BESTILLING OVER 599 NOK
- TLF. +46 20 103141
- INFO@KOCKUMSJERNVERK.SE


Bake/pizzastål
Kockums Jernverks Bake-/Pizzastål er perfekt til å bake brød og pizza i ovnen. Stålet blir så varmt at du kan bake pizza med en perfekt, sprø bunn på bare noen minutter. Det fungerer også på induksjonstopp, grill eller over åpen ild for å steke for eksempel smashburgere og grønnsaker. Bake-/Pizzastålet fra Kockums Jernverk er produsert i Anderstorp av 6 mm karbonstål fra SSAB (100 % svensk stål). Stålet absorberer, lagrer og overfører varme mer effektivt enn en pizzastein eller keramisk stein. En pizzastein kan sprekke, men Bake-/Pizzastålet varer evig. Med 6 mm karbonstål når det raskt riktig temperatur og er lett å håndtere på kjøkkenet. Den sandblåste overflaten er brent inn med svenske vegetabilske oljer som gir Bake-/Pizzastålet unike stekeegenskaper og slipp-lett-egenskaper.
Vedlikeholdsråd:
• Bake-/Pizzastålet fra Kockums Jernverk er ferdig innbrent når du kjøper det – skyll det bare av og tørk tørt med kjøkkenpapir, så er det klart til bruk.• Bake-/Pizzastålet skal plasseres høyt i ovnen. Plasser det 5–12 cm fra grillelementet, men sørg for at det er nok plass til å håndtere pizzaen uten problemer. Forvarm stålet i 40–60 minutter i ovnen på høyeste temperatur. Det kan varmes lenger hvis du ønsker. Hvis du ikke har hatt grillfunksjonen på fra start, aktiver den 20 minutter før du vil steke første pizza.
• Når du bruker Bake-/Pizzastålet på grill, gassbluss eller åpen ild er oppvarmingstiden ca. 10 minutter.
• Bake-/Pizzastålet blir svært varmt, bruk alltid grytekluter.
• Den svarte innbrente overflaten kan få en rød-brun tone. Dette er naturlig og skyldes at karbonstålet oksiderer ved bruk. Med tiden vil originaloverflaten erstattes av et nytt lag som bygges opp etter hvert som Bake-/Pizzastålet brukes. Dette gir slipp-lett-egenskaper.
• Hvis du bruker syrlige ingredienser, kan det være nødvendig å gjøre en ny innbrenning.
• Oppbevar Bake-/Pizzastålet tørt.
Rengjøring:
• La aldri Bake-/Pizzastålet ligge i vann, etter bare noen minutter kan det begynne å ruste.• Rengjør kun med varmt vann og tørk nøye. Smør inn et tynt lag med nøytral olje. Oppvaskmiddel eller oppvaskmaskin skal aldri brukes.
• Når du baker pizza eller steker burgere på høy varme, kan mel, smeltet ost og sauser brenne seg fast i stålet. Hvis dette skjer, kan du skrape bort det verste med en skrape eller stekespade. Bruk deretter en svamp eller nylonbørste og varmt vann for å fjerne resten. Hvis det ikke er nok, kan du bruke stålull. Etter slik rengjøring kan det være nødvendig å gjøre en ny innbrenning før neste bruk.
Slik brenner du inn Bake-/Pizzastålet på nytt:
Før du gjør innbrenningen, sørg for at stålet er rent og tørt. Innbrenningen kan gjøres i ovn eller på grill. Under prosessen blir stålet mørkere, dette er helt naturlig.
Ovn: Smør hele overflaten av stålet med et tynt og jevnt lag nøytral matolje. Tørk av eventuell overflødig olje med kjøkkenpapir. Sett stålet i en kald ovn og varm opp til 250 °C. La det stå i ovnen i én time for å bygge opp den nye overflaten.
Grill: Legg Bake-/Pizzastålet på den varme grillen. Påfør et tynt lag nøytral matolje på overflaten med en klut og en steketang. Følg prosessen nøye. Gjenta til du har fått tilbake en svart overflate.
La Bake-/Pizzastålet bli liggende i ovnen eller på grillen til det har kjølt seg ned før du håndterer det.