- LEVERINGSTID 3-8 DAGER
- TLF. +46 20 103141
- INFO@KOCKUMSJERNVERK.SE

Vanlige spørsmål og svar
Her har vi samlet svarene på noen vanlige spørsmål.
Hvor produseres produktene?
Kockums Jernverks egen produksjon ligger i Anderstorp, Småland. Der produserer vi stekepanner i karbonstål, pizzastål, stekebord og smashjern. Samtlige karbonstålsprodukter i sortimentet produseres av svensk stål fra Norrland. Det som gjør Kockums Jernverk til en unik global aktør, er vår IR-innbrenning som ble lansert i 2021, noe som innebærer at stekepannene, pizzastålene og stekebordene leveres ferdig innbrent med vegetabilsk olje. Dette er en fordel da man direkte kan begynne å bruke produktet uten å gjøre en egen innbrenningsprosedyre, noe man ellers må gjøre med andre karbonstålsprodukter.
Til våre stekepanner finnes glasslokk produsert i Emmaboda med knott i rustfritt stål produsert i Bredaryd. Det småländske håndverket finner vi også i skjærefjølen som produseres i svensk furu hos et lokalt snekkeri i Anderstorp. I samarbeid med Tärnsjö Garveri har vi utviklet håndtaksbeskyttere som passer både våre karbonstålsprodukter og emaljerte gryter og tekanne. Vårt store sortiment av tredredskaper, brett og skjærefjøler kommer fra en familieeid fabrikk i Tyskland. Den emaljerte støpejernsgryten produseres i Nederland. Øvrige klassiske emaljerte kjøkkenprodukter produseres i Serbia i et over 60 år gammelt emaljeverk som har dokumentert høy kvalitet.
Les mer om produksjonen under Produksjon og Bærekraft.
Hvilke tips har dere for bruk av karbonstålsstekepannen?
Våre stekepanner er innbrent med vegetabilske oljer og er klare til bruk direkte. Velg en plate eller induksjonssone som tilsvarer stekepannens bunndiameter.
Stekepanne ø24 cm = 19 cm
Stekepanne ø28 cm = 22,5 cm
Stekepanne ø30 cm = 25 cm
Midten av stekepannen varmes opp raskere, varm derfor opp stekepannen ved å starte på lav temperatur og øke gradvis for å spre varmen over hele stekeflaten. Vi dypdrar alle våre stekepanner for at de skal være holdbare over tid og ikke slå seg. Stekepannen får en lett oppadbuktning, dette fordi den skal ha toleranse da den kan utvide seg ved oppvarming. En karbonstålsstekepanne blir bedre jo mer man bruker den. I begynnelsen kan man oppleve at det man tilbereder fester seg i pannen, men la kjøttet ligge, så slipper det når det har fått en god stekeflate. Med tiden vil den opprinnelige innbrenningen bli erstattet av en ny overflate som bygges opp etter hvert som pannen brukes, dette gir en naturlig non-stick-belegg. Svarten i originalinnbrenningen vil avta og få et varierende utseende, dette er helt naturlig. Det kan trenges litt mer smør/olje før man har bygget opp sin egen overflate i stekepannen.
Stellråd for stekepannen finnes her. Her finnes også instruksjon for hvordan du kan gjøre en ny innbrenning av stekepannen.
Kan jeg bruke Kockums-produkter på induksjonstopp?
Kockums Jernverks karbonstålsprodukter samt emaljerte sortiment fungerer på alle typer komfyrer, inkludert gass og induksjon. De kan også brukes i ovn, men ikke i mikro.
Maks 200 °C anbefales for bruk av stekepanne med langt håndtak i ovn. Dette på grunn av at håndtaket er pulverlakkert og kan flasse ved høyere temperaturer. Våre øvrige karbonstålsprodukter kan brukes opp til 400 °C. Stekepannene, bake-/pizzastål samt stekebord kan også brukes på grill og over åpen ild.