- LEVERINGSTID 3-8 DAGER
- FRI FRAKT VED BESTILLING OVER 599 NOK
- TLF. +46 20 103141
- INFO@KOCKUMSJERNVERK.SE


Emaljert stål
Våre emaljerte kokekar består utelukkende av naturlige råvarer, noe som gjør dem matsikre. Emaljert stål er helt luktfritt, i motsetning til andre materialer. Det gjør at verken smak eller farge overføres. Maten beholder sin rene smak både under tilberedning og lagring i Kockums emaljerte produkter. Emaljebelegget motstår effektivt smuss, flekker og bakterier, noe som er perfekt for optimal hygiene på kjøkkenet. Utformingen av kokekarens bunn og sider lagrer varmen godt og overfører den samtidig til maten som skal tilberedes. Du kan derfor tilberede mat mer skånsomt på en mye lavere temperatur sammenlignet med andre kokekar, og dermed spare energi. Samtidig bevares næringsrike og sunne ingredienser bedre, og smaksopplevelsen forbedres. Vårt emaljerte stål er 100 % nikkelfritt og anbefales derfor til tilberedning av mat for nikkelallergikere.
Vedlikeholdsråd:
• Før første bruk, vask kjøkkenproduktene med varmt vann og mildt rengjøringsmiddel/oppvaskmiddel. Skyll med rent vann og tørk godt.• Varm aldri opp en tom gryte. Varm gryten sakte opp med væske, smør eller olje i. Start på lav temperatur og øk gradvis. Når gryten har nådd ønsket varme, kan varmen reduseres.
• Ved overoppheting, ta gryten av varmekilden og la den avkjøles gradvis.
• Bruk alltid grytekluter eller grillvotter ved håndtering av varme gryter og ildfaste former.
• Avkjøl aldri et oppvarmet kokekar eller lokk under rennende kaldt vann, la dem avkjøles gradvis for å unngå termisk sjokk og eventuelle skader.
• For enklere håndtering under matlaging, fyll aldri kjøkkenproduktene mer enn 2/3 av kapasiteten.
• For å beskytte kjøkkenproduktene dine anbefaler vi bruk av redskaper av silikon, varmeresistent plast eller tre.
• Unngå å bruke kniver og andre metallredskaper som kan skade og lage riper i emaljen.
Rengjøring:
• Kokekaret skal alltid avkjøles før det skylles eller vaskes.• Vask med varmt vann og mildt rengjøringsmiddel/oppvaskmiddel, skyll med rent vann og tørk godt. Det går også fint å vaske i oppvaskmaskin, men for å bevare fargens glans anbefaler vi håndvask.
• Bruk kun myke nylonsvamper eller oppvaskbørster for å fjerne fastbrente matrester. Grove svamper eller sterke rengjøringsmidler kan skade kokekarets overflate.
• Hvis du har brent noe fast, anbefaler vi å la gryten stå i vann i 10–15 minutter. Hell deretter ut vannet og tilsett sitronsaft eller linoljesåpe, la stå noen minutter og bearbeid med en myk svamp.
• Vanskelige flekker kan fjernes med natron: Bland natron og noen dråper vann til en myk pasta. Bruk en rå potet eller en ren vinkork og gni flekken med natronpastaen.
• Riper forårsaket av metallavleiringer fra bestikk kan i noen tilfeller fjernes med keramisk koketopprens.
Kockums emaljerte kjøkkenprodukter fungerer på alle typer komfyrer, inkludert induksjon og gass.
Elektrisk: Velg alltid en kokeplate/kokesone som tilsvarer størrelsen på produktets bunn.
Gass: Juster flammen slik at den ikke slår opp langs sidene. Sørg for at flammene kun treffer bunnen av produktet.
Induksjon: Tørk alltid av både produktets bunn og koketoppen før bruk. Varm opp produktet gradvis. For å unngå skade på bunnen eller koketoppen, skal produktet alltid løftes på og av platen.
OBS: Ingen av våre emaljerte produkter kan brukes i mikrobølgeovn.